Szolgáló szeretet – Várják a nevezéseket a 12. Ökumenikus Diákfilmszemlére

Kultúra – 2024. február 24., szombat | 13:02

Immár 12. alkalommal rendezik meg az Ökumenikus Diákfilmszemlét a katolikus, a református és az evangélikus iskolák diákjai számára. A megmérettetés idei kiemelt témája a szolgáló szeretet, az önkéntes szolgálat. A versenyfilmek beadási határideje május 6. éjfél. A diákfilmszemle vetítéssorozata, a filmek nyilvános értékelése és díjazása május 25-én, szombaton lesz Budapesten.

A 12. Ökumenikus Diákfilmszemle szervezői: Evangélikus Pedagógiai Intézet, Magyarországi Református Egyház Oktatási Szolgálat, Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapesti Piarista Gimnázium.

Ezúttal is szabadon választott, illetve kiemelt témában várják a filmeket. Az idei kiemelt téma azt a sokféle önkéntes szeretetszolgálatot állítja a középpontba, amelyben a diákok akár iskolai keretben, akár egyházi közösségekben is részt vesznek: Szolgáló szeretet – Amikor az önkéntes szolgálat szebbé teszi a világot.

A kiemelt témában dokumentumfilmeket várnak, maximum 10 perces időtartammal. A szabadon választott témában bármilyen műfajú alkotás beküldhető, de ebben a kategóriában a filmek időtartama idén is legfeljebb 8 perc lehet.

A versenyfilmek beadási határideje május 6. éjfél.

A filmszemle május 25-én, szombaton 10 órakor kezdődik a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A zsűri a közönség előtt értékeli a levetített alkotásokat, majd a szemle végén (kb. 17 órakor) kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat: három kategóriában  jutalmazzák a nyerteseket.

A diákfilmszemle versenyfelhívása, plakátja és a filmmel együtt beküldendő nevezési lap is letölthető az esemény honlapjáról, az AKTUÁLIS menüpontból. Ugyancsak megtalálható ott a részletes versenyszabályzat is.

Az aktualizált weboldalon nemcsak az eddigi filmszemléik története, legjobb filmjei és képes beszámolói tekinthetők meg, hanem egy menüpontban filmkészítést segítő oktatási anyagokat is közzétettek.

Forrás és illusztráció12. Ökumenikus Diákfilmszemle

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria