„Pálos 70” tizedszer – Zarándoklat, kirándulás, teljesítménytúra

Megszentelt élet – 2021. szeptember 27., hétfő | 10:46

Idén is várják az érdeklődőket a „Pálos 70” teljesítménytúrára – mely a természetjáráson túl egy belső út bejárására is hív.

A X. Pálos 70 gyalogos útvonala két élő pálos kegyhely és kolostor – a budapesti Sziklatemplom és Márianosztra – között vezet, érintve az egykor virágzó, ma már csak romjaiban meglévő, feltárt budaszentlőrinci, klastrompusztai és pilisszentléleki kolostorokat, valamint további szakrális és történeti, természeti helyszíneket.

A több mint hetven kilométeres útszakasz teljesíthető egynapos teljesítménytúraként is, mely komolyabb kihívást jelent és kellő erőnlétet igényel.

A pálos szerzetesek által vezetett két és fél napos, „Fehér barátok nyomában” elnevezésű zarándoklaton részt vevők pedig kifejezetten a lelki elmélyülésre fókuszálnak.

Azok, akik egyszerűen csak túrázni szeretnének vagy rövidebben belekóstolni az út lelkületébe, a rövidebb, kijelölt túraszakaszokat teljesíthetik.

A túrákra ITT lehet jelentkezni.

Az egyes túrák külön oldalain további szükséges információkat találnak a zarándokolni, kirándulni, illetve teljesítménytúrázni vágyók.

Forrás: Pálos.hu

Fotó: Pálos.hu; Pálos 70 Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria