Februárban sem feledkezik meg a rászorulókról a görögkatolikus szeretetszolgálat

Kishírek – 2020. február 13., csütörtök | 11:09

Február 9-én, a tékozló fiúról nevezett vasárnap székelykáposztát osztottak a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei Debrecenben. Közel 340 nélkülözőnek jutott a meleg ételből.

A görögkatolikus szeretetszolgálat tavaly novemberben nyitotta meg új szolgáltatópontját Debrecenben, így még több lehetőség nyílt arra, hogy segítséget nyújtsanak rászoruló testvéreinknek. Többek között az ilyen ételosztások révén, de folyamatosan tudják biztosítani a mások által felajánlott, jó állapotú ruhákat, cipőket, játékokat és egyéb használati eszközöket (tisztasági csomag, konyhai felszerelések stb).

Az ételosztást támogatta a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesület és a Debreceni Karitatív Testület is. Számos önkéntes áldozta idejét e nemes célra; többek között már hónapok óta segít az akciókban Hetei József, a körzet önkormányzati képviselője. Sipos István, a Bocskaikerti Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója is részt vett az akcióban.

A szolgáltatópontban (Debrecenben, Attila tér 7.) továbbra is várják az adományokat, felajánlásokat hétfőtől péntekig 8 és 12 óra között.

Forrás és fotó: Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria