A Vatikán pályázatot hirdetett a 2025-ös szentév himnuszának megzenésítésére

Kitekintő – 2022. szeptember 20., kedd | 12:13

Az Evangelizációs Dikasztérium a 2025-ös szentév himnuszával kapcsolatban várja a pályaműveket, arra buzdítva az érdeklődőket, hogy zenésítsék meg azt a hivatalos szöveget, amely kifejezi a jubileumi rendezvény lényegét.

„A remény zarándokai” mottóval meghirdetett 2025-ös szentévhez kapcsolódó vatikáni kezdeményezések koordinálásáért felelős Evangelizációs Dikasztérium mindenki számára nyitott pályázatot hirdet a jubileumi himnusz megalkotására. A pályaműnek alkalmasnak kell lennie arra, hogy az egyházi gyülekezet és a schola cantorum énekelje.

Az Evangelizációs Dikasztérium további feltételeket ír elő a szentévi himnusz megalkotását célzó pályázathoz: a kompozíciónak a szerző eredeti és eddig kiadatlan alkotásának kell lennie, és tartalmaznia kell a schola cantorum szólamhoz, a refrén és a versszakok négyszólamú énekléséhez szükséges elemeket; a pályázathoz be kell nyújtani az ének- és orgonapartitúrát is; a pályamű nem lehet fizetett megbízás eredménye, sem olyan mű, melyet már előadtak koncerten vagy nyilvános rendezvényen, vagy amelyet a média közvetített.

A pályázati műveket 2023. március 25-ig lehet beküldeni.

A nevezés további feltételeiről ITT olvashatnak. Ugyanitt lesz elérhető a jelentkezési lap 2023. január 16-tól március 25-én este 8 óráig.

A Katolikus Egyház 25 évente ünnepel szentévet, mely az Egyház és minden keresztény mindennapi élete fellendítésének ideje. Minden jubileumi évnek van egy témája. Ferenc pápa a „Remény zarándokai” témát választotta a 2025-ös szentévre.

25 évenként „rendes” szentévet, valamilyen kiemelkedő esemény miatt pedig rendkívüli szentévet hirdet az Egyház. A 2025-ös szentévet a 25 éves időszak eltelte okán rendezik meg.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria