Zarándoklatot kaptak ajándékba a hajléktalanok Ferenc pápától

Kitekintő – 2015. június 10., szerda | 19:51

Több mint száz hajléktalan vesz részt Ferenc pápa ajándékaként a torinói lepelhez vezető zarándoklaton. A nyomorúságban élőknek is szükségük van a szép dolgok nyújtotta örömre – fogalmazott Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás. A Zenit katolikus hírügynökség beszámolója.


A hajléktalanok első, ötvenfős csoportját szállító autóbusz a múlt szerdán indult Rómából Torino felé, a héten egy újabb busszal hatvanan zarándokoltak a lepelhez. Az éjszakát egy katolikus kórház vendégházában töltötték a csoportok. A Szentatya a Santa Lucia római plébánia szegénykonyháját rendszeresen látogató hajléktalanokat ajándékozta meg a torinói látogatással, és az útra minden résztvevő harminc eurót is kapott. Sajtóértesülések szerint egy Szenegálból származó muszlim is volt az utazók között.


A zarándokok meglátogatták a torinói leplet kiállító székesegyházat. Az időről időre nyilvánosan is kiállított torinói halotti lepel öt év után április 19. és június 24. között jelenleg is látogatható.

Nem elég pusztán kenyérrel táplálni a szükséget szenvedő embereket, lehetőséget kell adnunk számukra, hogy megérezzék a szép dolgok nyújtotta örömet – erről beszélt Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás a Vatican Insidernek adott interjúban. A hajléktalanok „egyengetik Ferenc pápa útját”, a Szentatya ugyanis június 21–22-én utazik Torinóba.

Fotó: Cbs.news, Zenit

Magyar Kurír
(té)

Kapcsolódó fotógaléria