Erdő Péter bíboros látogatása a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben

Külhoni – 2019. május 21., kedd | 21:02

Erdő Péter bíboros, prímás Dél-Koreában, a Koreai-félsziget békéjének elősegítésére létrehívott fórum (Culture of Peace: A Pathway for the Korean Peninsula) alkalmából május 21-én, kedden délelőtt a tanácskozás tagjaival együtt látogatást tett a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben.

A két Koreát elválasztó „senki földjét”, mindkét oldalról szögesdrót választja el és őrtornyok szegélyezik. Egyetlen közút vezet át rajta, a terület ezen kívül, alá van aknázva. A demilitarizált övezetben található a keszongi ipari park, melyet a tavalyi évben a két ország közti feszültség növekedése miatt bezárták. Korábban az ipari parkban közösen dolgoztak észak- és dél-koreaiak. Itt nyílt lehetőség arra, hogy egyeztetett módon, a határ által elválasztott családok találkozni tudjanak.

Erdő Péter bíboros május 21-én este, a Szöuli Főegyházmegye központjában, a myeongdongi székesegyházban mutatott be szentmisét a békéért és a kiengesztelődésért. A szentmisén koncelebrált Andrew Yeom Soo-yung bíboros, szöuli érsek, Alfred Xuereb apostoli nuncius, Josef Clemens püspök, valamint a szöuli főegyházmegye segédpüspökei. A szentmisén együtt ünnepeltek a diplomáciai testületek képviselői is.

A záróáldás előtt Xuereb nuncius megköszönte mindenkinek a békéért és kiengesztelődésért végzett munkáját, és annak folytatására buzdított. A szentmise után az egybegyűltek elimádkozták a fájdalmas rózsafüzért.

Forrás és fotó: Tarcsay Péter/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria