Angolul is megjelent az Őrizni a lángot – Beszélgetés Erdő Péter bíborossal című könyv

Kultúra – 2019. július 6., szombat | 13:21

Angol nyelven is elérhető a 2015-ben, olasz nyelven A hit lángja címmel, a Vatikáni Könyvkiadó gondozásában megjelent beszélgetésgyűjtemény Erdő Péter bíborossal. A kötetet a TAN Books Kiadó adta ki az Egyesült Államokban.

Hová tart a katolikus egyház? Hogyan néz szembe a 21. század kihívásaival? A modern technológia fejlődése veszélyt jelent-e az emberi lélekre? Ebben a sok témát felölelő, őszinte beszélgetésben Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a katolikus egyház egyik legelismertebb bíborosa Robert Moynihannel, az Inside the Vatican magazin alapítójával és főszerkesztőjével beszélget a katolikus egyház helyéről az egyre szekularizáltabbá váló világban.

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának két mandátumot kitöltő elnöke, Erdő Péter bíboros Európa egyik vezető püspöke. Amint Európa egyre szekularizáltabbá válik –erőteljesebben és gyorsabban, mint az Egyesült Államok –, Erdő Péter egyedülálló helyzetben van, és felkészült arra, hogy azonosítsa és kezelje azokat a kérdéseket, amelyeket a szekularizáció felszínre hoz.

A bíboros nyíltan beszél arról, hogy szükség van a hagyományos katolikus hit „lángjának őrzésére” minden kísértés és akadály ellenére. Az Őrizni a lángot bátor felhívás arra, hogy hűségesek maradjunk az apostoloktól ránk hagyott hithez bármi áron is – olvasható az amerikai TAN Books kiadó sajtóközleményében.

Erdő Péter bíboros, Esztergom-Budapest érseke, Magyarország prímása 1952. június 25-én született egy hatgyermekes család első gyermekeként Budapesten. II. János Pál pápa kreálta bíborossá 2003-ban. Több mint 250 cikket és 25 könyvet jelentetett meg az egyházjog témakörében és más spirituális kérdésben.

A könyv egyik szerzője az amerikai Robert Moynihan, aki a Harvard Egyetemen szerzett diplomát, majd a Yale Egyetemen doktorált. 1993-ban alapította az Inside the Vatican katolikus havilapot. Több mint 30 éve ír a Vatikánról és egyházi témákról, továbbá megjelentetett kötetet XVI. Benedekről és Ferenc pápáról. A könyv másik szerzője Somogyi Viktória, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Merényi Zita; Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria