Mit adtak nekünk a jezsuiták? – Társasjáték a Szent Ignác-év tiszteletére

Megszentelt élet – 2021. november 13., szombat | 17:00

A rendalapító megtérésének 500. évfordulója kapcsán meghirdetett Szent Ignác-évben a magyar jezsuiták összefogtak a Múlt-kor történelmi magazinnal. Az együttműködés eredményeként született A misszió nevű társasjáték, melynek segítségével játékosan is fel lehet fedezni, mit adtak nekünk a jezsuiták.

A Múlt-kor történelmi magazin és portál főszerkesztője, Bartal Csaba a vele készült interjúban így fogalmaz: „A társasjáték nyújtotta közösségformáló élmény valami ősi és mélyen bennünk rejtező viselkedésformát hív elő belőlünk, amire úgy vágyunk, mint egy adrenalinfröccsre.”

A csapata által tervezett, A misszió nevű társasjátékot játszva jezsuita szerzetesek bőrébe bújhatunk, körbeutazhatjuk a világot, saját missziókat alapíthatunk a dél-amerikai dzsungel közepén, Afrika sivatagjaiban vagy az ázsiai sztyeppéken. Közben pedig jobban megismerhetjük a Jézus Társasága történetét, és egy kicsit önmagunkat is.

A tervezők igyekeztek ötvözni a Szent Ignác-i lelkiséget a versengő játékszellemmel, ebből pedig egy különböző nehézségi szinteken játszható, együttműködésre sarkalló társasjáték született, mely arra mutat rá, hogy a célt elérni csak közösen sikerülhet. „Noha minden játéknak csak egy győztese lehet – ez a mi esetünkben is így van –, a többi társassal ellentétben A missziónál van egy pillanat, amikor mindenki elbukhat, ha nem figyel oda: ha a játékosok túl önzők.”

A missziót ketten, hárman vagy négyen játszhatják egyszerre, három különböző nehézségi szintje van. Titkos küldetést teljesít mindenki, amelyben akciómezők, meglepetéskártyák, valamint játékostársai segítik vagy épp hátráltatják.

A játék megrendelhető a Múlt-kor honlapján. Megvásárlásával a Jézus Társasága afrikai szolgálatát is támogathatjuk.

Forrás: Jezsuita.hu

Fotó: Mult-kor.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria