Cikluskövetésoktató-képzést indít a Katolikus Szeretetszolgálat

Hazai – 2023. október 7., szombat | 13:00

A Katolikus Szeretetszolgálat természetes gyermekáldás projektjének keretein belül 2024-ben lehetőség van cikluskövetésoktató-képzésen tandíjtámogatással részt venni. Magyarországon négyféle (Billings, Creighton, FEMM Health és Sensiplan) módszer oktatói tevékenykednek.

A cikluskövetés olyan, orvosok által kidolgozott módszer, amely a női hormonális működés egyedi, testi jeleinek megfigyelésén alapul. Megfelelő alkalmazással a nő pontosabban megtanulhatja és tudhatja, hogy éppen mi történik a szervezetében.

2024 elején igény és lehetőségek szerint indul képzés. A képzésről és a cikluskövetési módszerek oktatásról tájékozódni ITT lehet, ahol a különféle módszerek képzési menetét is megismerhetik az érdeklődők.

Az oktatójelöltek az egyéves képzés során megismerik az ovulációs ciklus reproduktív anatómiáját és fiziológiáját; a ciklikus hormonaktivitást, megtanulják a hormonok és az egészség közötti kapcsolat fontosságát; a reproduktív egészség alapvető jeleit, és megtanulják, hogyan taníthatók meg a nők saját hormonális és egyéb biológiai jeleik megjelenítésére; a termékenység és meddőség azonosítását, a rendszertelen ciklusok kezelését; a reproduktív folytonosság és a ciklusváltozások okait, mi a normális és mi utal egészségügyi problémára; valamint hogy mikor szükséges a nőt orvoshoz irányítani.

Érdeklődni és támogatásra jelentkezni az info@cikluskovetes.hu e-mail-címen lehet. A támogatott helyek száma korlátozott. A támogatás az oktatói képzés díjának csak egy részét fedezi.

Jelentkezési határidő a támogatásra: 2023. október 31. (Túljelentkezés esetén a korábban regisztrálókat részesítik előnyben.)

A jelentkezőknek küldeniük kell egy önéletrajzot és bemutatkozást (Word-formátumban), kitérve az alábbiakra: melyik módszer oktatója szeretne lenni, és miért; alkalmaz-e valamilyen cikluskövetési módszert, ha igen, melyiket; miért érzi fontosnak a cikluskövetés oktatását, volt-e esetleg korábbi tapasztalata fiatalokkal/nőkkel való felvilágosító munkában; hol (földrajzilag) és milyen keretek között (milyen intézményben) szeretné oktatni a megszerzett tudást; rendelkezik-e nyelvvizsgával (nem feltétel, de előny).

A jelentkezéshez elvárás, hogy a jelölt az általa választott módszert felhasználói szinten ismerje vagy annak tanulását megkezdje.

Forrás és fotó: Katolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria