Önkénteseket várnak a fogyatékkal élő gyerekek Szent Damján-táborába

Hazai – 2023. május 19., péntek | 18:03

Július 31. és augusztus 5. között rendezik meg idén a Szent Damján-tábort Bodajkon. Ezekben a napokban fogyatékkal élő gyerekek, felnőttek önkéntes fiatalokkal, egyetemistákkal együtt kapcsolódnak ki és szereznek életre szóló élményeket. A szervezők keresik a lelkes segítőket, akik örömmel gondoskodnának a táborozókról. Jelentkezni május 21-ig lehet.

A nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet növendékei hozták létre a Szent Damján Kört azzal a céllal, hogy minden tag egy-egy értelmi fogyatékkal élő gyermekért is imádkozzon napi imája során. A papnövendékek közben felismerték, hogy az örömökön túl, amit ezektől a gyerekektől kaphatnak, mennyi nehézséggel, fáradsággal jár az az élet ott, ahol egy fogyatékkal élő gyermek színesíti a család mindennapjait. Ezért döntöttek úgy, hogy minden nyáron – a hozzájuk szegődő önkéntes fiatalokkal együtt – egy hétre átvállalják ezeket a terheket a szülőktől, és térítésmentesen nyaraltatják a gyermekeket. A költségeket úgy tudják fedezni a kispapok, hogy egész évben adományokat gyűjtenek, jótékonysági rendezvényeket tartanak. Jelmondatuk: „Hordozzátok egymás terhét!”

Idén 26. éve szervezik meg az ingyenes nyári tábort, és olyan agilis, lelkes, nyitott önkénteseket keresnek, akik szeretnének csapatban, egymást segítve tevékenykedni, vagy szeretnék ezen tulajdonságaikat fejleszteni magukban, határaikat feszegetni, kilépni komfortzónájukból.

A Szent Damján Kör az Instagramon  (@szentdamjantaborhivatalos) és a Facebookon (Szent Damján Tábor és Kör) is követhető.

Aki szívesen részt venne önkéntes segítőként az idei táborban, IDE KATTINTVA jelentkezhet május 21-ig.

Egy kis ízelítő a tavalyi, 25. alkalommal megrendezett táborról a Görögkatolikus Médiaközpont összefoglalásában.


Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye; Miskolci Egyházmegye

Fotó: Miskolci Egyházmegye

Videó: Görögkatolikus Médiaközpont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria