Keresztény tanösvény – Elindult Böjte Csaba videósorozata

Nézőpont – 2019. szeptember 16., hétfő | 10:35

Böjte Csaba erdélyi ferences testvér Keresztény tanösvény címmel negyvenrészes videósorozatot indított szeptember 15-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. A sorozatot a Magyar Kurír honlapján is hétről hétre követhetik.

Az első tíz hét témája a Hiszekegy; a tanösvény első állomásán az imádság kezdősoráról – „Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében” – elmélkedik Csaba testvér.

Böjte Csaba a portálunknak adott telefoninterjújában elmondta, az sarkallta ennek a videós katekézissorozatnak az elindítására, hogy azt tapasztalta, a dévai Szent Ferenc Alapítványnál gondozottak szüleinek, rokonainak, „sőt – úgy látom – sokszor még a kollégáimnak is felnőtt keresztény létükre elég gyér a tudásuk azzal kapcsolatban, hogy mit tanít az Egyház”.

„Ne csak deklaráljuk azt, hogy keresztények vagyunk, hanem tárgyi tudásunk is legyen: mi az, amit egy keresztény ember hisz, mit nem hisz, mi az, amit Isten kér, mi az, amit nem kér. Azt látom, hogy sokszor azok, akik visszautasítják a kereszténységet és Istent, egy olyan istenképet tagadnak meg, amit soha nem vallanék én magam sem. Tévedésben vannak vagy féligazságokat tudnak” – tette hozzá a ferences szerzetes.

A sorozatnak négy nagy egysége lesz, mindegyik tíz hétre osztva. Az első tíz hét a Hiszekegyre épül, majd a tízparancsolat következik. A harmadik rész témája a szentségek, a negyedik tíz héten az Istennel való személyes élő kapcsolat, az imádság témája áll majd a középpontban.

Böjte Csaba videósorozatának médiatámogatója a Magyar Kurír hírportál és az Új Ember hetilap is.

Fotó: Magnificat.ro

Agonás Szonja/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria