Kovász – Családi fesztivált szervez a Pécsi Egyházmegye augusztus 20-án

Hazai – 2022. augusztus 4., csütörtök | 16:44

A Pécsi Egyházmegye hagyományteremtő szándékkal augusztus 20-án egész napos egyházmegyei családi fesztivált szervez „Kovász” elnevezéssel a püspökség területén A Rózsakerttől a Püspöki Palotáig alcímmel.

Az új rendezvényre a szervezők az egyházmegye minden egyházközségéből várják a híveket, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat egyaránt.

„A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle” (Mt 13,33) – A rendezvény mottóját Felföldi László megyéspüspök szándéka szerint Máté evangélistától választották, a cél ugyanis az, hogy ahogyan a kovásztól megkel a kenyér, úgy keljen meg és növekedjen, gazdagodjon Jézus Krisztus szeretetében a Pécsi Egyházmegye egyházközségeinek közössége is.

A krisztusi közösségben együtt eltöltött és megélt nap által szeretetünk gazdagodhat, örömteli pillanatokat élhetünk meg, amelyekből töltekezhetünk és erőt meríthetünk. Ehhez teremt tökéletes alkalmat a Kovász – I. Pécsi Egyházmegyei Családi Fesztivál augusztus 20-án, 10 és 16 óra között, változatos programokkal várva az érdeklődőket.

A fesztivál keretében kerül sor a közelmúltban teljesen megújult és megszépült Rózsakert ünnepélyes megnyitására, majd a nap zárásaként 17 órakor csatlakozni lehet az államalapító Szent István király, Magyarország fővédőszentjének ünnepe, nemzeti ünnepünk alkalmából Pécsen, a Dóm téren rendezendő városi ünnepség programjaihoz.

A részletes program – melynek minden eleme a családi fesztivál keretében ingyenesen látogatható – ITT olvasható.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria