Szerveződik a Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának önkénteshálózata

Hazai – 2017. november 13., hétfő | 12:55

A kaposvári püspökségen első alkalommal találkoztak november 10-én az egyházmegye 2018-ban induló szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök mutatta be a programot.

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza a Kaposvári Egyházmegye több területet felölelő, különösen a szegénygondozást, az ifjúságsegítést és a betegek, illetve lelki gondokkal küzdők megsegítését szolgáló szociális programja, mely várhatóan 2018 márciusban indul el. Az Irgalmasság Házának székhelye egyelőre a püspökségen lesz, de remélik, hogy nemsokára külön épületben is fogadhatják majd a rászorulókat. A szolgálat nagy hangsúlyt fektet a közösségek építésére és az önkéntesek megtartására: az önkéntesek toborzása már most megkezdődött, nekik rendeztek találkozót a püspökségen.

Beszédében Varga László megyéspüspök bemutatta a szociális segítőhálózat lelki hátterét, és kifejtette, hogy két irányvonalat szeretne különösen is erősíteni az egyházmegyében: az evangelizációt és a szegények szolgálatát, ezért jött létre a Szent Fausztina Irgalmasság Háza.

Németh Adrienn, a szolgálat vezetője a struktúráról, illetve a különféle szolgálatokról osztotta meg gondolatait a jelen lévő mintegy kilencven résztvevővel. Elmondta, hogy az Irgalmasság Háza négy nagy területet foglal magában, melyek egymást kiegészítik: az imádság háza, mely az imaháttér szolgálatát foglalja magában; az „Eloldozva” szabadító-gyógyító imaszolgálat; a kritikus élethelyzetben lévő testvéreink segítése; illetve a preventív tevékenység, melynek célja megelőzni a problémákat, segíteni a családokat, házaspárokat az útkeresésben, saját maguk megismerésében.

A gyakorlati információk elhangzása után lehetőség volt a felmerülő kérdések, ötletek közös megvitatására.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria