A Vatikán által támogatott hajléktalanok pakolták az Ukrajnába induló legújabb segélyszállítmányt

Kitekintő – 2023. augusztus 31., csütörtök | 15:50

A háború 2022. februári kezdete óta a Vatikán már 106 kamionnyi szállítmányt – élelmiszert, ruházatot, generátorokat, játékokat – juttatott Ukrajnába – adta hírül a Szeretetszolgálat Dikasztériuma augusztus 30-án.

Konrad Krajewski bíboros, pápai főalamizsnás, a dikasztérium vezetője bejelentette: a következő segélyszállítmány 300 ezer adag, fagyasztva szárított (liofilizált) levest tartalmaz, amelyet a háborútól leginkább sújtott ukrajnai térségekbe juttatnak el.

A mostani, kétkamionnyi humanitárius szállítmány Dél-Koreából érkezett: egy ázsiai vállalat által felajánlott adományról van szó. Az étel kiemelkedően tápláló, és elkészítéséhez elegendő egy kis meleg víz.

A szállítmány előkészítését és a járművekre való felpakolását harminc önkéntes végezte, mindannyian hajléktalanok, akik a Ferenc pápa által létrehozott, Vatikánhoz közeli menhely vendégei. A teherautók a római Santa Sofia-templomtól indulnak, amely a helyi ukrán közösség központjának számít.

Az első szállítmányok idején az egyik járművet személyesen a bíboros vezette. Konrad Krajewski hozzátette, hogy további terveik között szerepel egy otthon megnyitása Lvivben (Lembergben) háborús özvegyek és egyedül maradt gyermekes anyák számára.

Forrás: MTI

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria