Dicsőítő Sziget címmel keresztény könnyűzenei fesztivál lesz Szigetmonostoron

Kultúra – 2022. május 21., szombat | 14:00

Keresztény könnyűzenei fesztiválra hív a Sacro Song Projekt, amelyet Dicsőítő Sziget címmel június 19-én tartanak Szigetmonostoron. A rendezvény fővédnöke Palánki Ferenc püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnöke, és Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Sacro Song projekt a keresztény könnyűzene a megfelelő lelkiség kialakítása mellett és szakmailag is megalapozott oktatását tűzte ki célul. Gável András, Gável Gellért és Mező Misi jóvoltából rövid zenei oktatóvideók segítik mindazokat, akik énekükkel és zenéjükkel szeretnék Istent a könnyűzenei műfajban is magas színvonalon, igényes formában dicsérni a közösségeikben.

A projekt másik kiemelt célja, hogy a keresztény könnyűzenei előadókat egy közösségbe hívja azokkal a „világi zenészekkel”, akik számára ugyancsak fontos Isten és a transzcendens perspektíva.

A Sacro Song Projekt, az Eucharist zenekar és a Szigetmonostori Faluház közös eseményének kiemelt célja, hogy közösségbe hívja azokat, akik szeretik az igényes zenét, fontosak számukra az alapvető emberi értékek, és keresik, vagy akár már meg is találták a kapcsolatot istennel – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az egész napos szabadtéri fesztivál zenei programjában ott lesz a Kaláka Együttes, amely Pál apostol leveleit bemutató műsorával készül, Szalóki Ági, aki gyerekműsort ad elő, koncertet ad továbbá Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, az Eucharist együttes Mező Misivel, Heinczinger Mika, Bolyki Balázs és a B4, Szabó Balázs, Csiszér László, Prazsák László, Fóris Rita, Andelic Jonathan Jota, Bari Laci, a Sign, valamint a Szigeti Veszedelem Zenekar.

Csókay András idegsebész előadásában a józan ésszel is felfedezhető istenhitről osztja meg gondolatait a jelenlévőkkel, műsort ad Zámbori Soma színművész és a Dramatizált Biblia társulata.

A június 19-i rendezvényen az apák napját és úrnapját is megünneplik. A délelőtti szentmisét a hagyományos úrnapi körmenet követi, ahol Sillye Jenő, a hazai keresztény könnyűzene veterán előadója és barátai teljesítenek zenei szolgálatot.

A rendezvény fővédnöke Palánki Ferenc püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnöke, valamint Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke. A helyszínen a résztvevők önkéntes anyagi hozzájárulásukkal támogathatják az alapítvány tevékenységét a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyermekek felkarolásában.

A fesztiválon a részvétel ingyenes.

További részletek a Dicsőitő Sziget Facebook-oldalán az eseménynél olvashatóak.

Forrás: MTI

Fotó: Sacro Song

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria