„Szívünk együtt dobbanjon!” – Idén is lesz Szeretetláng Fesztivál Máriaremetén

Hazai – 2023. augusztus 9., szerda | 13:59

A Szeretetláng Mozgalom idén is megrendezi a Szeretetláng Fesztivált a budapest-máriaremetei kegytemplom szabadtéri oltáránál, augusztus 26-án. A szervezők ezúttal is több ezer embert várnak az eseményre, melynek előadói ezúttal Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök, valamint Dariusz Dąbrowski, a Néri Szent Fülöp Oratórium Kongregáció papja, a Szeretetláng Mozgalom vezetője lesznek.

Az idei eseményre meghívást kapott Fábry Kornél, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye nemrég kinevezett segédpüspöke, aki Magyarország lelki-szellemi védelméről, hazánk prófétai küldetéséről és a Szeretetláng-üzenetekben olvasható Úrral való egység imájának fontosságáról tanít majd. A hazai lelkiségi mozgalmak együttműködésének szép példája, hogy Kornél atya az Emmánuel Közösség tagjaként másfél millió példányban kinyomtatta ezt az imát, hogy az minden katolikus családba eljuthasson, hogy általa naponta kérhessük az Úr védelmét családjainkra, nemzetünkre és az egész világra.

Már most nagy érdeklődés kíséri Dariusz Dąbrowski atya személyét, aki a Néri Szent Fülöp Oratórium Kongregációjának papja, a Szeretetláng Mozgalom vezetője, és egyben legtüzesebb lelkű terjesztője Lengyelországban. Két éve ő volt a Lelki Napló lengyel kiadásának egyházi lektora. (Abban az országban, ahol évente sok ezer új katolikus könyv jelenik meg, Dariusz atya előadásai, elmélkedései nyomán hosszú ideig a Szeretetláng Lelki Napló című kiadványa vezette a keresztény könyvek bestseller listáját.) Dariusz Dąbrowski „Küldetésed van! Indulj!” címmel tart majd előadást.

A fesztivál kiemelt programja az „Ezer férfi rózsafüzére a nemzetért” elnevezéssel meghirdetett közös imádság, melynek külön mottója: „Viselkedjetek férfiasan, legyetek erősek, legyetek állhatatosak a hitben!” (1Kor 16,13) Az Apostolok cselekedeteiben és Szent Pál leveleiben sok buzgó keresztény nőről olvashatunk. Az ő példájuk nyomán a szervezők arra kérik a magyar asszonyokat és leányokat, hogy missziós lelkülettől áthatva hozzanak magukkal akár csak egyetlen férfit – férjüket, kedvesüket, fivérüket, fiúgyermeküket, vagy akár az unokájukat –, hogy ország-világ előtt bebizonyosodjék: a rózsafüzér nemcsak a nők imádsága.

A nap részletes programjáról ITT lehet tájékozódni. További részletek IDE kattintva érhetők el.

Forrás: Szeretetláng Mozgalom

Fotó: Csapó József (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Szeretetláng Fesztivál, 2016.