Keresztényüldözés és migráció – Nemzetközi reakciók és a magyar gyakorlat

Nézőpont – 2021. május 6., csütörtök | 20:58

Azbej Trisztán, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps programért felelős államtitkár, Seszták István hajdúdorogi főhelynök és Odrobina László diplomata, korábbi madridi nagykövet beszélgetett a Külügyi és Külgazdasági Intézet podcastcsatornáján április 29-én az iraki pápalátogatásról, az üldözött keresztényekről és a „Hungary Helps – Magyarország segít” programról.

Van-e kapcsolat a pápalátogatás és Magyarországnak az üldözött keresztény egyházak megsegítésében betöltött szerepe között? Helyes-e az a sokak által megkérdőjelezett gyakorlat, amelyet a magyar kormány folytat a segélyezésben, amikor az ínséget szenvedő országokban keresztény egyházaknak adja a támogatást, s ők adják tovább azt a rászorulóknak? Milyen választ lehet adni arra a nyugati vezető katolikus körökből származó kritikára, hogy mi, magyarok is pogány migránsként érkeztünk Európába, s hogy ezért kellene átgondolnunk a migrációval kapcsolatos álláspontunkat?

Mindezekről és egyéb kapcsolódó témákról volt szó a Kilátás a hegyről című műsorban, melyet a Külügyi és Külgazdasági Intézet podcastcsatornáján követhetnek az érdeklődők.

A beszélgetést IDE kattintva lehet meghallgatni.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria